Információs szám
+36-1/283-8631
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  1201 Budapest, Wesselényi utca 28.

 • Levelezési cím
  1201 Budapest, Vágóhíd utca 65.

 • Telefon
  061-2838631

 • Fax
  061-2838631

 • E-mail
  amero@ameroalkusz.hu

 • Ügyvezető
  Szilasi Jenőné

 • Adószám
  13354914-1-43

 • Cégjegyzékszám
  01-09-731017

Hírek
Az elmúlt időszakban nagyban megemelkedtek az ingatlanok és vele az épületek értékei is.
Köszönhető ez többek között az infláció, az építőipari anyagárak növekedésének, a munkadíjak, kivitelezési költségek emelkedésének.
Meglévő biztosításainkra nézve ez azt eredményezte, hogy aki pár éve kötött lakásbiztosítást vagy egyéb vagyonbiztosítást, az azt tapasztalja, hogy a biztosítótól kapott index levelében az épület értékénél egy alacsonyabb összeg szerepel, mint amennyiért ezt pótolni tudná egy bekövetkezett kár esetén.
 
Mi a megoldás?
Kedves Ügyfeleink!
Irodánk új helyre költözött:
1201 Budapest, Vágóhíd u. 65.
Nyitva tartásunk változatlan:
H-Sz-Cs 8-16
K 8-17:30
P 8-13
amero@ameroalkusz.hu, www.ameroalkusz.hu
Kedves Ügyfeleink!
 
A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében magunk is megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Fontos számunkra mind a munkavállalóink, mind az ügyfeleink egészségének védelme.

Kérjük, hogy a következő ajánlás betartásával Ön is csökkentse a vírusterjedés kockázatát:

Amennyire teheti, kerülje a személyes ügyintézést!
Kollégáink nyitvatartási időben mind telefonon, mind pedig e-mailen készséggel állnak rendelkezésére biztosításkötéssel, biztosítási ügyintézéssel, illetve kárbejelentéssel kapcsolatban.

 
06-30-645-8022
 amero@ameroalkusz.hu

Nyitva tartásunk: H-Cs    8-15 óráig                       
                           P          8-13 óráig   

 
Együttműködését köszönjük!
Március 4-től újból köthet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseket a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület. Az MNB ugyanis feloldotta az értékesítés felfüggesztésére vonatkozó korlátozást, mivel a biztosító megfelelő, a korábbi tartalékhiányt megszüntető pénzügyi tervet nyújtott be.
A január 1-jén esedékes díjak befizetésére a türelmi idő március elsején éjfélkor lejár. Mindenképpen érdemes kiemelt figyelemmel lenni a díjfizetéssel kapcsolatos közeledő türelmi idő végére az év végi évfordulós kgfb-szerződéssel rendelkező autósoknak – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
A MABISZ és a román biztosítási garanciaalap (FGA) megállapodott az Astra Biztosító hazai kgfb-károsultjainak kifizetéséről, amit a MABISZ teljesít. Az egyéb károsultak az FGA honlapján elérhető magyar nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket a román garanciaalaphoz úgy, hogy az március 3-ig oda beérkezzék. Célszerű a kárkifizetési kérelmet, egyéb – például díj-visszatérítési – igénybejelentéseket is ugyanígy késlekedés nélkül megtenni az FGA felé - írja az MNB közleményében.
A parlament módosította a kötelező felelősségbiztosításról szóló törvényt, jövőre a biztosítók már nem kínálhatnak jobb feltételeket az újonnan szerződő autósoknak, mint a régi ügyfeleknek.
Budapest, 2015. október 21. – A biztosítóknak október 1-jei határidővel akkor is be kell fogadniuk a – korábbi szerződésüket szeptember 30-ig közös megegyezéssel megszüntetett, és ezt jelző – volt Astra-biztosítottak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatát, ha az Astra Biztosító még nem jelentette be a központi kártörténeti nyilvántartási rendszerben a régi szerződés lezárultát.
A tegnapi nap folyamán kihirdetésre került és a mai nappal hatályba és lépett a 2015. évi CXLVII. törvény, amely a módosította a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény egyes rendelkezéseit.
Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatással segítik a használtautó vásárlókat: egy ügyfélkapu regisztrációval és az adott gépjármű rendszámával bármikor online lekérdezhetők a jármű adatai, például a kilométeróra állása - közölte a szolgáltatást elindító Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

Már nem köthet biztosításokat a romániai Astra Biztosító hazai fióktelepe

nyomtatás

Budapest, 2015. szeptember 1. – A román Astra Biztosító magyarországi fióktelepénél nem köthetők újabb biztosítások, és a díjnemfizetés miatt megszűnt kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződéseket is csak más piaci szereplőnél lehet újrakötni azután, hogy a román pénzügyi felügyelet hivatalosan is közzétette a biztosító engedélyvisszavonó határozatát.

Az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF) hétfőn este a romániai hivatalos közlönyben megjelentette a Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító tevékenységi engedélyének visszavonásáról és a felszámolás elrendelésének kezdeményezéséről rendelkező határozatát.

Ez azt jelenti, hogy a román biztosító magyarországi fióktelepe (Astra Fióktelep) új biztosítási szerződéseket immár nem fogadhat be, a fióktelep vagy annak közvetítői nem köthetnek és közvetíthetnek újabb biztosítási szerződéseket. A díjnemfizetés miatt megszűnt vagy megszűnő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződéseket az érintett Astra-ügyfelek már nem az Astra Fióktelepénél, hanem más hazai biztosítónál kötelesek újrakötni – függetlenül attól, hogy a megszűnt kgfb szerződés évfordulója esetleg még nem érkezett el.

Az ügyfeleknek módjában áll kezdeményezni az Astra Fióktelepénél a még nem lejárt évfordulójú – például kgfb, lakás, casco – biztosítási szerződéseknek a két fél közös megegyezésével történő, akár azonnali megszüntetését. Kgfb-szerződés esetében a megszüntetés időpontját mindenképp szükséges összehangolni más biztosítónál történő ugyanezen időpontú szerződéskötéssel, különben a kieső időszakra az ügyfélnek magas fedezetlenségi díjat kell fizetnie. 

A kgfb kivételével az egyéb Astra nem-élet (pl. casco, lakás) biztosításokkal rendelkező ügyfeleknek – a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezése alapján – lehetőségük van arra is, hogy akár azonnal egy második biztosítást kössenek biztosítási fedezettel megvédendő vagyontárgyukra, kár esetén pedig szerződött másik biztosítótól igényeljék annak megtérítését.

Az ASF tájékoztatását követően az MNB haladéktalanul tájékoztatja a nyilvánosságot a felszámolás, kártalanítások, illetve egyéb folyamatok román jog szerinti lefolyásáról. A jegybank a román felügyelettel és valamennyi féllel történő egyeztetésen képviseli a magyar fogyasztók érdekeit. Az Astra Fióktelepére és a biztosítási szerződésekre vonatkozóan az ügyfelek tájékoztatása érdekében az MNB által készített fogyasztói kérdések és válaszok gyűjteménye a jegybank honlapján olvasható.

forrás:http://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2015-evi-sajtokozlemenyek/mar-nem-kothet-biztositasokat-a-romaniai-astra-biztosito-hazai-fioktelepe

Minden jog fenntartva © 2013 Amero Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.05.17